L’arbre genealògic

10

Ara comprovarem que tots i totes som migrants o estem relacionats amb moviments migratoris.

Potser els nostres companys i companyes han nascut en la nostra localitat, o potser que alguns i algunes s’han traslladat de municipi, de província, de comunitat o de país. Però segur que tenim familiars que han realitzat moviments migratoris. Anem a comprovar-ho!
Com ho farem? Haureu de realitzar una petita tasca d’investigació en les vostres famílies. Anem a realitzar un arbre genealògic, el qual s’iniciarà amb els vostres avis i àvies. De cadascun dels vostres familiars necessitem tenir la següent informació:

Nom i cognoms
Si ha realitzat algun moviment migratori (lloc d’origen, lloc d’arribada)
El motiu
Tipus de moviment migratori (exterior, interior, forçat, voluntari…)

Per a realitzar l’arbre genealògic utilizarem Geni, una eina online ràpida i senzilla.

imatge_GeniPer a començar a utilitzar Geni solament has de registrar-te com a usuari. És molt senzill: n’hi ha prou amb introduir el teu nom, el teu cognom i el teu correu electrònic.

Una vegada emplenats aquestes dades, l’aplicació et presentarà la primera pantalla, on et convida a introduir el nom del teu pare i de la teua mare. Així, a poc a poc, i guiat per un disseny molt intuïtiu, pots anar completant l’arbre genealògic.

Junt a cada persona de l’arbre genealògic apareixerà una finestra en la qual podem escriure el nom, cognoms, sobrenom, sexe, ocupació, lloc de residència, data de naixement i si està viu (living) o ja ha mort (deceased), el programa està en anglès.

També és possible «posar cara» als familiars. Ho farem prement sobre el buit per a la foto, triant-la i clicant al botó Add, i ampliar la informació de cada persona des de l’opció “Editar”.

Amb les fletxes podem afegir membres familiars. Per a afegir pares i avis utilitzarem les fletxes superiors, per a afegir germans les fletxes horitzontals i per als fills i néts usarem les fletxes inferiors.

L’arbre inclou a més tres pestanyes de gran utilitat, pensades per a facilitar la seua consulta conforme es va ampliant:

Navegació: ajuda a navegar per l’arbre i facilita la seua visió en miniatura.
Anar a: per a consultar un familiar concret de la llista.
Preferències: per a configurar el disseny d’arbre que més convinga, els avantpassats que es desitja mostrar, i altres opcions.

Una vegada acabat podem imprimir l’arbre des de l’opció corresponent en la part inferior dreta de la web.

Si no tenim accés a internet a casa o al centre realitzarem l’arbre a la manera tradicional, a mà!

exemple_arbre